Chorvatské pláže - Chorvatsko 2024
Chorvatské pláže

Chorvatské pláže

Chorvatsko je jednou z nejnavštěvovanějších zemí nás Čechů a hlavním z důvodů jsou určitě tamní pláže. Chorvatsko je obehnáno Jadranským mořem, jedním z nejčistších moří světa.

Chorvatsko sice možná není příliš vyhledávané pro svoji historii nebo překrásné památky (ikdyž těch je také hodně), lidé si ji ale oblíbili hlavně pro rozmanitost jejího pobřeží a pláží. V Chorvatsku najdeme snad všechny druhy pláží, jsou zde pláže kamenité, oblázkové i písečné. Nejrozšířenější jsou pláže kamenité, které naleznete snad u každého hotelového komplexu. Kamenité pláže jsou buď útesy vytvořené samotnou matkou přírodou, nebo upravené plochy, kterým k dokonalosti pomohl člověk. Oblázkové pláže jsou také poměrně časté a oblíbené především proto, že moře u těchto pláží je krásně průzračné. Posledním druhem chorvatské pláče je písečná pláž, která je zde ale spíše výjimečně a nedá se s její přítomností u hotelů automaticky počítat.

Chorvatské pláže jsou vyhlášené i mezi milovníky extremních sportů, kteří se sem sjíždějí z celého světa. Na každém Chorvatském kroku narazíte na nějakou vodní radovánku, ať už je to půjčovna vodních skútrů, obsluha nabízející jízdu na banánu nebo ve člunech, až po velice oblíbený paragliding.

Samozřejmě, že na Chorvatských plážích si užijí i lidé toužící po odpočinku, protože snad každý kousek pláže je obehnaný kafé bary, stánky se zmrzlinou, menšími restauracemi a podobně. Na své si zde přijdou i děti, protože i s nimi se na plážích počítá. Na kamenitých plážích je například běžné, že skákací můstek vede poměrně daleko do moře a navíc jsou jeho součástí i skluzavky a tobogány. Pro sportovce jsou na plážích připravená hřiště na volejbal, navíc se nemusíte bát, že vás bude na hru málo, protože je normální, že součást personálu kolem hřiště jsou dobří hráči, kteří jsou tam od toho, aby vás bavili.

Fórum Chorvatsko Fórum o Chorvatsku - ptejte se, komentujte, doporučte, poraďtě na cestu
Chorvatsko Chorvatsko - čtěte nové zajímavosti a aktuality z Chorvatska - festivaly a akce
Ubytování Chorvatsko Ubytování v Chorvatsku bez provize cestovkám. Tisíce soukromých apartmánů.
Ubytování v Chorvatsku Aktuální turistické informace a nabídka dovolená v Chorvatsku u moře i ve vnitrozemí.
ubytování Chorvatsko


Rychlé vyhledávání
Počasí Chorvatsko
Počasí Makarska Chorvatsko
Počasí dnes

°C / °C
Makarska

» počasí Makarska
Počasí Hvar Chorvatsko
Počasí dnes

°C / °C
Hvar

» počasí Hvar
Počasí Zadar Chorvatsko
Počasí dnes

°C / °C
Zadar

» počasí Zadar
Počasí Dubrovnik Chorvatsko
Počasí dnes

°C / °C
Dubrovnik

» počasí Dubrovnik
Počasí Split Chorvatsko
Počasí dnes

°C / °C
Split

» počasí Split
Aktuální kurz kuny a eura
kurz Chorvatská kuna 1 HRK =
kurz eura 1 EUR = 25,275 Aktuální kurz ze dne 23. 04. 2024
O Chorvatsku
Ubytování v Chorvatsku

Chorvatsko je velice oblíbenou zemí Čechů a každoročně se sem podívá neuvěřitelné množství rodin. Důvodu je celá řada, jedním z nejdůležitějších je jistě i cena, protože Chorvatsko stále ještě patří mezi cenově nejpřijatelnější země.

Počasí v chorvatsku

Chorvatsko patří mezi naše nejnavštěvovanější země a každý rok si sem jedou odpočinout tisíce Čechů předvším díky slunečným paprskům - například ostrov Hvar má více slunečných dnů v roce než Azurové pobřeží.

Chorvatsko

Chorvatsko (starší název Charvátsko, chorvatsky Hrvatska) je nástupnický stát bývalé Jugoslávie, který se geograficky nachází na pomezí střední a jihovýchodní Evropy...

Apartmány v Chorvatsku